Mirjam RadhaKishun is 44 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zonen Hugo (11 jaar) en Huib (9 jaar). Zij werkt als Opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College in Haarlem. Ze kwam een jaar geleden bij mij trainen en mediteren na een hormonaal consult. Ze ging van 33% vet naar 20% vet. Ze is daarmee het beste meisje van de klas. Haar commitment is uitzonderlijk en haar persoonlijkheid om van te houden. Ze sport en mediteert nog steeds bij mij en omdat zij degene van ons 2-en is die wel goed kan koken, is Mir exclusief en wekelijks de Foodblogger op mijn site van www.mabelvandendungen.nl Vandaag deel 5 – Pannenkoek met chocolade.
Feest van herkenning……….
Ben nog aan het nagenieten van een heerlijke vakantie. Een vakantie vol geuren, kleuren en smaak. Deels herkenning – heb 14 jaar in het prachtige Suriname gewoond- en deels nieuw. Ook deze keer nieuwe geuren, kleuren en smaken ontdekt.
Bij aankomst in de tuin van mijn moeder is een feest van herkenning. De jasmijn bloemen, zachtjes meebewegend met de wind, de geur van de fruitschaal gevuld met appelbacove (soort banaan), papaja en limoentjes, de regen op de warme aarde en asfalt en dan de wind ruisend door de bomen. Het was een heerlijk thuiskomen.
Tijdens deze vakantie zijn wij naar de Jodensavanna geweest. Onderweg heeft August – onze gids, eerst zijn plantage – plantage Libanon – laten zien. Een voormalige cacao plantage. Bij aankomst wordt mijn reukzintuig geprikkeld door een zoete geur. Licht herkenbaar en toch onbekend. August plukt voor ons een cacao, opent die en laat zien hoe deze te eten. Rauwe cacao, het witte vruchtvlees, de smaak van chocolade. Wat een verrassing! Wat een herkenning!
Wat een nog leukere ontdekking was is het bedrijf Tan Bun Skrati. Zij maken chocolade volgens een oud bewaard recept – no additives, no chemicals, only time and attention. Mooi he?! En wat mij nog meer aanspreekt is hun concept from tree to bar. Als je bij hun een workshop volgt, plant je eerst een cacaoplant alvorens de workshop start.
En de smaak…. 70% cacao. Heerlijk.
Af en toe dan…
Bananenpannenkoekjes met chocolade
Ingrediënten
– 2 eieren
– 1 banaan
– raps van 70% chocolade (klein stukje raspen)
– Scheutje olie (olijf of kokosolie)
2 eieren en de banaan in de blender mixen tot een glad “beslag” . Olie verwarmen en bak de pannenkoekjes (iets groter dan een poffertje). Hoeveelheid beslag is voldoende voor 4 pannenkoekjes. Het geheim bij het bakken van de pannenkoekjes zit hem in het bakken op een laag pitje!
Versier de pannenkoeken met de chocolade raps .
Eet smakelijk. Mir x