Mirjam RadhaKishun is 44 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zonen Hugo (11 jaar) en Huib (9 jaar). Zij werkt als Opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College in Haarlem. Ze kwam een jaar geleden bij mij trainen en mediteren na een hormonaal consult. Ze ging van 33% vet naar 20% vet. Ze is daarmee het beste meisje van de klas. Haar commitment is uitzonderlijk en haar persoonlijkheid om van te houden. Ze sport en mediteert nog steeds bij mij en omdat zij degene van ons 2-en is die wel goed kan koken, is Mir exclusief en wekelijks de Foodblogger op mijn site van www.mabelvandendungen.nl Vandaag deel 8 Humus en de lokale biologische markt.
Vanaf donderdag beschouw ik het zomerseizoen als geopend! Stralend weer! De donkere kleding kan eindelijk verruild worden voor de lichte zomerse kleuren. Ook de schoenen kunnen nadat ze ingevet zijn keurig opgeborgen worden. Voor nu en met name dit weekend heb ik de slippers, zomerse broeken en shirts uit de kast getrokken. En is de factor in de dagcrème verhoogt. Wat ik ook als een cadeau beschouw tijdens de zonnige warme weekenddagen is het buiten eten. Het liefst aan het einde van de dag. Niet te warm, een klein briesje, fluitende vogeltjes en ontspannen buiten koken. Niet dat ik mijn keuken naar buiten verhuis – de buren en trouwens ook mijn man – zien/ziet mij al aankomen met mijn outdoor cooking kitchen…. Alhoewel. Wat dan wel?Ik bereid alles in de keuken. Alleen het vlees of de vis bak ik op tafel op een elektrische bakplaat. Tijdens het voorgerecht wordt het vlees of de vis op bakplaat gelegd en tegen de tijd dat het we toe zijn aan het hoofdgerecht is het vlees of de vis gaar. En alles kan op deze kookplaat. Ook groenten. Zelfs eitjes kun je er op bakken. Burgerlijk ja en toch heeft een simpele bakplaat het gewonnen van de Weber BBQ. Te veel gedoe vond ik dat. Geen relaxte manier van koken om nog maar te zwijgen over de rook. Begrijp me niet verkeerd… vlees van de BBQ vind ik ongelooflijk lekker. Des te meer geniet ik als een ander de moeite heeft genomen om met zorg het visje of het stukje biefstuk voor mij klaar te maken. Jammie.
Zo ook afgelopen vrijdag. Janneke van de Randwijckmarkt in Amstelveen had een heerlijke BBQ verzorgt op het eindfeestje van klas 6B. Vooraf lekkere rauwkostgroente met verschillende humus dippen. Daarna een lekkere garnalen spies met citroenblad van de BBQ en tot slot geroosterde groenten en een stukje biefstuk van de BBQ. Te lekker!! Het was een topavond. Een geweldige avond om het zomerseizoen mee te openen. Een seizoen voor geroosterde groeten, salades en lekkere stukjes vis en vlees van de grill, bakplaat en of oven. Lekker LIGHT koken.De verborgen koolhydraten en of suikers zitten in de sauzen, een te veel aan humusachtige hapjes, croutons en of worstjes. Ook voor nu geldt, kook eerlijk en met verse producten.
HUMUS
Ingrediënten
BASIS
– 500 gram kikkererwten
– 1 teentje knoflook (mag meer)
– 1 theelepel TAHIN
– Sap van 1 citroen
AANVULLING
– en mogelijk ingrediënten als, koriander, citroen olie, mango chutney, chili flakes en ga zo maar door.
Bereiden
Vocht van de kikkererwten bewaren!!!!
Alle ingrediënten in de keukenmachine doen. De massa kan verdund worden met het vocht van de kikkererwten. Niet teveel, anders gaat de smeuigheid van de humus af.
De humus is heerlijk bij rauwkost, maar ook blij een vlees en of visspiesje.
TIP: Deze heb ik geleerd bij de gewicht controleurs J
…. Kies voor 1 type vlees of vis. Dus kies op zo’n avond voor of kip of garnalen. Maar niet voor een mixed grill.
Experimenteer! Ben benieuwd naar jou favoriete humus recept.
Geniet en eet smakelijk!
Liefs Mir
RANDWIJCKMARKT is iedere zaterdag in Amstelveen.
Catherina van Clevepark 10, Amstelveen.