Mirjam RadhaKishun is 44 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zonen Hugo (11 jaar) en Huib (9 jaar). Zij werkt als Opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College in Haarlem. Ze kwam een jaar geleden bij mij trainen en mediteren na een hormonaal consult. Ze ging van 33% vet naar 20% vet. Ze is daarmee het beste meisje van de klas. Haar commitment is uitzonderlijk en haar persoonlijkheid om van te houden. Ze sport en mediteert nog steeds bij mij en omdat zij degene van ons 2-en is die wel goed kan koken, is Mir exclusief en wekelijks de Foodblogger op mijn site van www.mabelvandendungen.nl Vandaag deel 4 Groene dipsaus.
Ken je dat gevoel van ……. “wat een lekkere dingen staan er op deze borreltafel, maar ohhh zo niet goed voor mij?”
Nou dat gevoel had ik gisteren weer. Een dierbaar persoon in mijn leven heeft er voor gekozen om te emigreren naar een zonnig land. Voor alle familieleden en vrienden was gisteren het moment om te knuffelen, mooie en lieve woorden uit te spreken en natuurlijk te genieten van lekker eten.
Onder het mom van “ bring your own food and drinks (de inboedel staat al op de boot) had een ieder z’n of haar favoriete fingerfood meegenomen.
Huzarensalade, oh zo lekker maar te veel koolhydraten. Lekkere franse kaasjes, te lekker en ook te vet. Kippenpootjes met heerlijke pindasaus, te lekker maar ook te veel suiker. Gevulde eitjes , te lekker maar net iets te veel mayo. En wat rauwkost met een ondefinieerbare dipsaus en een quiche door mij meegenomen maar niet zelf gemaakt. Tijdgebrek als gevolg van het niet aanhouden van je planning. De stenen voor de tuin konden alleen gisteren nog gekocht worden.
Gelukkig behoor ik tot de familie en heeft mijn schoonbroer een heerlijke soep gemaakt. Kon ik in de keuken de ingelegde kippenpootjes in de oven doen. En zie daar, een heerlijke maaltijd.
Wat ik mee had willen nemen was een groene dipsaus, rauwkost en een koolhydraatarme quiche.
Volgende keer toch maar beter plannen.
Groene dipsaus
Ingrediënten
- Handje koriander
- Handje basilicum
- Handje selderij
- Msterd (Amsterdamse)
- 2 augurken
- Kappertjes naar smaak
- Mosterdzaad
- Olijfolie
Ik koop de kruiden in de bakjes van de AH. Net de juiste maat.
Alles in de keukenmachine mixen. Als de saus te dik is kun je hem verdunnen met water.
Lekker met komkommer, paprika, gestoomde broccoli en of bloemkool, worteltjes etc.
Prima mee te nemen naar je werk in je foodie friend.
Eet smakelijk.