Mirjam RadhaKishun is 44 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zonen Hugo (11 jaar) en Huib (9 jaar). Zij werkt als Opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College in Haarlem. Ze kwam een jaar geleden bij mij trainen en mediteren na een hormonaal consult. Ze ging van 33% vet naar 20% vet. Ze is daarmee het beste meisje van de klas. Haar commitment is uitzonderlijk en haar persoonlijkheid om van te houden. Ze sport en mediteert nog steeds bij mij en omdat zij degene van ons 2-en is die wel goed kan koken, is Mir exclusief en wekelijks de Foodblogger op mijn site van www.mabelvandendungen.nl
Bommetje in bikini
Het is zaterdagochtend. Zachtjes tikt de regen tegen de ramen.
De wekker geeft 09:00 uur aan. Geen gehaast vandaag. Kids zijn onder de pannen en manlief is in dromenland.
Met mijn pantoffels aan loop ik naar beneden. Naar mijn nieuwe vriend “ the Juicemaker” . Cadeau aan mezelf gedaan na het bereiken van mijn streefgewicht van 73 kg.
Wat was ik blij en toch ook een beetje vol ongeloof toen de weegschaal in Portugal aangaf dat ik 72 kg woog. Portugal, want dat was mijn eerste cadeau aan mezelf, een sapkuur van 7 dagen in Portugal in de zon met lieve mensen om mij heen.
Het was een reis. De afvalreis. Het begon allemaal vorig jaar december toen ik mijn broek (zoveelste maat) niet meer dicht kreeg. Op mijn vraag hoe nu verder… (heel veel diëten al geprobeerd) kwam via social media het antwoord… MABEL van den DUNGEN.
Een warm bad. Zo ervaarde ik onze eerste afspraak. En toch was ik terughoudend. Overtuigingen als ik kan dit niet, te druk op mijn werk, te ver rijden, wat een gedoe dat nieuwe eetpatroon… weerhielden mij ervan om te doen wat ik graag wilde… afvallen.
Mabel heeft mij lekker laten aanmodderen en heeft op mij gewacht. In mei ondernam ik een tweede poging om te gaan sporten bij Mabel. Ik liep de nieuwe locatie binnen en werd daar wederom warm ontvangen. Niet alleen door Mabel maar ook door allemaal andere mooie, stoere vrouwen en een man. Liefde en kracht (training).
Het echte krachttrainen was nog niet begonnen. Onder begeleiding van X mochten wij vleugelvrij oefenen in het pierenbadje. De spieren werden Kettelbell-proof gemaakt.
Ondertussen was ik wel begonnen met minder eten maar nog niet met minder drinken (alcohol) en suikervrij eten.
De bewustwording kwam in de zomer. Ik kon nog steeds geen bommetje maken in mijn bikini (dat was mijn wens). Het was eerder een bom in een boerka-badbak.
Op 8 augustus 2014 ging de knop echt om! Schoon eten, 2x per week krachttraining, 1 x cardio (niet meer dan 5 km) en mediteren.
16 kg lichter!
In het begin was het zoeken naar de juiste formule. Die heb ik gevonden door eerst 5 dagen alleen eiwitten te eten. Niet geheel Mabel-proof, maar wel Ducan-proof. Na deze 5 dagen ben ik gaan eten volgens de Mabel-methode. Hoog op de eiwitten en groenten. Geen suikers en geen verboden koolhydraten. Ik hoor jullie de vraag al stellen… verboden koolhydraten? WTF? Ja dat had ik ook in het begin. De vetfluisteraar was mijn bijbel.
In de 3 weken die volgde heb ik al mijn kookboeken uit de kast getrokken en ben op zoek gegaan naar wat is nou Mabel-proof. Best veel, als je de spelregels van Mabel volgt. Ook Jamie Oliver kookt Mabel-proof. Allen niet het brood en de pastagerechten. Nieuwe boeken zijn ook toegevoegd aan mijn collectie. Het boek 365 dagen koolhydraatarm en de boeken van Pascale Naessens zijn een bron van inspiratie.
Gelukkig is koken mijn ding. Ik kan uren over de makt slenteren en genieten van de geuren en kleuren van eten. Het vakje recepten in mijn hersenpan draait op zulke momenten overuren! Ja, want dat kan ik goed… mix & match (recepten bedenken en recepten met elkaar combineren).
Lekker eten & afvallen volgens de Mabel –proof methode, dat was de ondertitel van mijn missie…. 16 kg lichter.
Het is mij gelukt en gaat jou ook lukken. Waar een wil is een wet. Echt waar.
In 6 maanden tijd is het mij gelukt om naast 16 kg lichter te zijn ook van een vetpercentage van 33,98 % naar 20% te gaan.
De “clou” zit hem in de mix van lekker eten, Mabel-proof eten, mediteren en jezelf anders programmeren.
Zoals ik al eerder heb gezegd…. Koken is mijn ding.
Recept van de week
TOPPER.
Kip filet gekruid met knoflook en groene kruiden met “ on-top’ paprika & zwarte olijven. Als het een feestje is kan er ook wat manchegokaas overheen.
Kipfilet marineren met 2 fijngesneden teentjes knoflook en groene kruiden naar keuze. Ik gebruik altijd een bakje Italiaanse kruiden van de AH. Knoflook en kruiden met wat zout grof malen in een vijzel. De kip en het knoflookkruiden mengsel in een zakje laten marineren . Indien geen tijd, dan de kip insmeren (in-masseren) met de kruiden en samen met wat olijfolie in een ovenblik doen.
De kip 20 minuten garen in de oven. Iedere kant 10 minuten. Na 20 minuten de mix van paprika, zwarte olijven & kaas (niet meer dan 30 gr per kipfilet) over de kip verdelen. Samen nog 5 minuten onder de grill laten kleuren. Kan langer indien gewenst.
De TOPPER combineert goed met gestoomde bimi, broccoli of gewokte spinazie.